AdvokatWatch

Fredericias advokatregning i borgmestersag runder fire millioner

Regningen til Horten for at undersøge Fredericias tidligere borgmester er landet på godt 4 mio. kr. Derudover forventer kommunen fortsat behov for advokatbistand i sagen.

Fredericia-borgmester Jacob Bjerregaard (S) stoppede på posten i december efter en række kritiske historier i Ekstra Bladet. | Foto: Claus Bonnerup

Den samlede regning for den advokatundersøgelse, Horten har lavet af Fredericias tidligere borgmester Jacob Bjerregaard (S), lander på 4,2 mio. kr., skriver Fredericia Dagblad.

En foreløbig regning lød, som AdvokatWatch skrev for et par uger siden, på 3,8 mio. kr., men siden er der lagt 400.000 kr. oveni.

Advokatundersøgelsen er vokset flere gange i forløbet i forbindelse med, at skandalen voksede. Blandt andet har Horten gennemført en lang række interviews, som ikke var planlagt til at starte med.

"Det var en fordyrende proces, men vi fandt det nødvendigt for at komme til bunds. Det måtte så koste, hvad det kostede. Vi ville gerne bruge penge på alle mulige andre ting i en kommune, men undersøgelsen er altså vigtig for kommunens troværdighed," siger byens nye borgmester Steen Wrist (S) til Fredericia Dagblad.

Ud over udgiften til selve advokatundersøgelsen forventer Fredericia at bruge knap 2 mio. kr. på advokatbistand i forbindelse med sagen resten af året.

Tidligere på måneden resulterede advokatundersøgelsen i, at politiet nu skal se nærmere på Jacob Bjerregaards private forhold til kommunens tidligere kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broe, da deres personlige relation kan udgøre et habilitetsproblem.

Derudover har Horten vurderet, at salget af en byggegrund til Jacob Bjerregaard ikke var i overensstemmelse med reglerne i udbudsbekendtgørelsen.

Horten indkasserer knap fire millioner på undersøgelse af borgmesterskandale

Advokatundersøgelse af tidligere Fredericia-borgmester leder til politisag

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Ugen bød på historier om kammeradvokatordningen, iværksættere og historisk stor svindelsag. Den sluttede af med et indblik i det opgør om udbyttesagen, der venter i Højesteret i næste uge.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier