AdvokatWatch

Advokater: Retssikkerheden er blevet forringet

Retssikkerheden er dårligere i dag end for fem år siden, mener halvdelen af advokaterne i en ny undersøgelse fra Advokatsamfundet.

"Undersøgelsen fortæller os, at vi grundlæggende har god retssikkerhed i Danmark. Men der er sprækker," siger Advokatsamfundets generalsekretær, Andrew Hjuler Crichton. | Foto: PR / Morten Holtum

Der er et øget pres på retssikkerheden i Danmark, mener halvdelen af de 267 advokater, der har svaret i en ny undersøgelse fra Advokatsamfundet, skriver Berlingske.

Advokatsamfundets generalsekretær, Andrew Hjuler Crichton, vurderer, at blandt andet den udskældte epidemilov er skyld i, at mange advokater vurderer, at retssikkerheden er dårligere i dag end for fem år siden.

"Undersøgelsen fortæller os, at vi grundlæggende har god retssikkerhed i Danmark. Men der er sprækker, og vi skal i hvert fald ikke fortsætte ned ad den vej. Undersøgelsen er en vigtig pejling om det," siger Andrew Hjuler Crichton til Berlingske.

Justitsminister Nick Hækkerup (S) skriver til avisen, at han ikke er "enig med de advokater, der mener, at retssikkerheden er udfordret i dag".

Han nævner et nyt uafhængigt tilsyn med politiets og anklagemyndighedens behandling af tekniske beviser og den seneste politiaftale som eksempler på, at den nuværende regering ifølge justitsmisteren har styrket retssikkerheden.

Djøfs coronahold foreslår nyt råd med juridiske vismænd

Dommere advarer: Politiet tjekker bankkunder uden retskendelse

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Efterårsferien blev skudt i gang med nyheden om, at Horten får ny ledende partner til nytår. Derudover satte undersøgelse fokus på danskernes holdning til lokale advokater, mens afsat kurator fik lov til at bringe Højesteret på banen efter "vidtgående" afgørelse.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier