Juraprofessor om Støjbergs valg af advokater: Anklagerne får kamp til stregen

Der er lagt op til en hård kamp i Rigsretten, vurderer juraprofessor Frederik Waage, efter holdene er blevet sat til den kommende rigsretssag mod Inger Støjberg.
Inger Støjberg har allieret sig med tre advokater i rigsretssag. | Foto: Mads Claus Rasmussen
Inger Støjberg har allieret sig med tre advokater i rigsretssag. | Foto: Mads Claus Rasmussen

Inger Støjbergs valg af forsvarere i rigsretssagen har fået mange til at spærre øjnene op. Også på Syddansk Universitet i Odense, hvor juraprofessor Frederik Waage allerede nu er ved at finde popcornene frem til forestillingen.

"Anklagerne kommer til at få kamp til stregen, og jeg forudser nogle gennemarbejdede indlæg for rigsretten, hvor anklagernes svageste holdepunkter vil blive tvistet ud fra princippet om, at enhver rimelig tvivl skal komme tiltalte til gode," lyder det fra Frederik Waage i en skriftlig kommentar til AdvokatWatch.

Holdet, der skal forsøge at få den tidligere udlændinge- og integrationsminister frifundet, er René Offersen og Jonas Christoffersen, som danner parløb i advokatfirmaet Offersen & Christoffersen, samt Nicolai Mallet, der netop er skiftet til Dahl efter en lang årrække i Horten.

De skal op imod Jon Lauritzen og Anne Birgitte Gammeljord fra henholdsvis DLA Piper og Rovsing & Gammeljord, som Folketinget har valgt som anklagere i sagen, som er den kun sjette rigsretssag i danmarkshistorien.

Nicolai Mallet har været Inger Støjbergs advokat under forløbet i den såkaldte Instrukskommission, hvis delberetning, der landede i december, danner grundlag for rigsretssagen mod Støjberg.

Frederik Waage, der er professor i forfatnings- og forvaltningsret, mener, det er godt set af Inger Støjberg at udvide holdet med de to advokater i Offersen & Christoffersen, som sidste år slog pjalterne sammen med fokus på principielle og komplekse retssager samt menneskerettigheder.

"Konceptet for René Offersen og Jonas Christoffersens nye advokatfirma flugter én til én med en rigsretssag, der både vedrører procesret, forfatningsret og menneskerettigheder," udtaler Waage.

René Offersen var en toneangivende profil i DLA Pipers afdeling for rets- og voldgiftssager, mens Jonas Christoffersen var direktør for Institut for Menneskerettigheder, inden de dannede makkerpar.

Inger Støjberg skal forsvares af tre advokater

To advokater valgt som anklagere i rigsretssag mod Støjberg

Historisk rigsretssag mod Støjberg er en realitet 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også