AdvokatWatch

Njord-chef om bedragerisigtelse: "Det er et kæmpe anslag mod vores brand"

Det er rasende dyrt at have en sigtelse for groft bedrageri hængende over hovedet, siger Njords ledende partner, der frygter at gå glip af både klienter og sager. Advokatfirmaet har lige været igennem stor fusionsproces, som dog går fri af sagen, vurderer han.

"For mange er det en kæmpe overraskelse, så spørgsmål er der masser af, men der er ikke nogen, der er vrede," siger Lars Lokdam, managing partner i Njord oven på bedragerisigtelse. | Foto: Njord / PR

Bedragerisigtelsen mod Njord serveres med en række ubekendte, men sikkert er det ifølge ledende partner Lars Lokdam, at det kommer til at koste advokatfirmaet.

"Det er et kæmpe anslag mod vores brand," siger Lars Lokdam til AdvokatWatch oven på nyheden om, at bagmandspolitiet har sigtet partner Jeppe Brogaard Clausen og Njord for groft bedrageri.

Det kan for eksempel gøre det sværere at rekruttere, ligesom der kan være sager, som ikke dumper ind ad brevsprækken.

"Problemet med den her slags tab er, at man ikke ved, hvilke nye klienter man ikke får, eller hvilke sager der ikke går i vores retning, så der er mange forskellige måder at få et tab på, som er utrolig svært at gøre op. Det er rasende dyrt, men jeg kan ikke sige dig, hvor dyrt det er," lyder det fra Lokdam.

"Det kommer også an på, om sigtelsen hænger over hovedet i to måneder eller to år," tilføjer han.

Vi har gennemført en fusion pr. 1. november, så vi er et samlet firma, der nu står med det her imageproblem.

Lars Lokdam, managing partner hos Njord

Jeppe Brogaard Clausen og Njord er ifølge Berlingske sigtet for groft bedrageri for 7,5 mio. kr. i forbindelse med et omdiskuteret massesøgsmål om ulovlige download og deling af film, som det danske advokatkontor fører på vegne af to udenlandske klienter, CMS og Mircom.

Njord-advokaten er ifølge sigtelsen sigtet for at skulle have "skaffet sig selv eller andre uberettiget vinding" i forbindelse med søgsmålet, som også har været genstand for massiv kritik fra både danske advokater og domstole, skriver Berlingske.

Sigtelsen har ifølge Lars Lokdam intet på sig, og han siger til avisen, at "der er ikke begået noget ulovligt hos os, det er vi helt sikre på". Det holder han fast i over for AdvokatWatch.

Uheldig timing

Alligevel er timingen noget prekær i lyset af, at Njord for blot få måneder siden gennemførte en storstilet fusion med Brockstedt-Kaalund, der betyder, at Njord nu har omkring 260 ansatte i Danmark og Baltikum.

Som AdvokatWatch tidligere har skrevet, var det en omfattende og udfordrende proces at nå i mål – ikke mindst for Brockstedt-folkene i Silkeborg, der skulle ind under Njord-fanen.

Hvor stor en udfordring er det for fusionsprocessen i forhold til at integrere Brockstedt under jeres faner?

"Det kan jeg ikke svare dig på. Det er fuldstændig nyt det her. Det må vi tage hen ad vejen. Vi har gennemført en fusion pr. 1. november, så vi er et samlet firma, der nu står med det her imageproblem," siger Lars Lokdam.

"Vi synes da, at det er surt, men det kan også være, at det ryster folk sammen, fordi man nu har en fælles modstander," tilføjer han.

Men det er vel ikke særlig belejligt i forhold til at integrere jeres to firmaer til et samlet Njord?

"Sådan noget er aldrig belejligt, uanset hvilken årstid det er. Det ville måske have været værre, hvis den (sigtelsen, red.) kom 14 dage inden fusionen, men der er ikke nogen god timing for, at sådan noget kommer ud af den blå luft."

Sigtelsen, som ifølge Berlingske går på "bedrageri af særlig grov beskaffenhed" med en strafferamme på op til otte års fængsel, har ifølge Lars Lokdam ikke givet uro i geledderne.

"For mange er det en kæmpe overraskelse, så spørgsmål er der masser af, men der er ikke nogen, der er vrede. Jeg tror faktisk, at det kan være med til at ryste nogen sammen. Men det må vise sig," lyder det fra Njord-chefen.

Sager afvist

Det omfattende søgsmål er af kolleger blevet kaldt for en "pengemaskine" og "et usympatisk setup", mens flere hundrede sager i komplekset er blevet afvist i både by- og landsret, fordi Njords klient ifølge domstolene ikke er berettiget til at slæbe danskere i retten.

Retten på Frederiksberg skriver i en kendelse fra juni ligefrem, at søgsmålet kan vise sig at være strafbart for dem, der står bag. Njord har siden indbragt en dommer og præsidenten ved byretten for Den Særlige Klageret.

Jeppe Brogaard Clausen har været partner i Njord siden 2002. Sagen får ifølge Lars Lokdam ikke nogen konsekvenser for partnerkollegaen internt i firmaet.

Njord-advokat sigtet for groft bedrageri

Advokater undrer sig over kollegas rolle i omfattende massesøgsmål

EU-domstolen blander sig i omstridt massesøgsmål

Advokater og domstol kritiserer omfattende piratkopisager

Københavns Byret kasserer en stribe sager om ulovlig fildeling 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Ugen bød på historier om kammeradvokatordningen, iværksættere og historisk stor svindelsag. Den sluttede af med et indblik i det opgør om udbyttesagen, der venter i Højesteret i næste uge.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier