AdvokatWatch

Storkoncerner føler sig snigløbet i milliardopgør med Skat

Skattestyrelsen kræver 6,8 mia. kr. af multinationale selskaber i et storstilet opgør om overførsler til skattely. Men ifølge selskaberne bliver de straffet for at bruge en metode, Danmark selv har inviteret til.

Skattestyrelsen mener, at en lang række selskaber har misbrugt skattelovgivningen ved at etablere strenge af selskaber i forskellige lande for at gøre det muligt at føre milliardbeløb skattefrit ud af Danmark. | Foto: PR/Skattestyrelsen

Først inviterer Danmark til at være en skattefri mellemstation for multinationale selskaber, der skal have kanaliseret penge fra ét land til et andet. Og når selskaberne så siger ja tak og begynder overførslen af milliardbeløb ud af Danmark, vender skattemyndighederne på en tallerken og sender kæmpe regninger for manglende skattebetalinger.

Det er groft sagt holdningen hos en række selskaber, der i den kommende uge tager hul på en serie af krævende retssager mod Skatteministeriet.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Den længe ventede beretning fra Minkkommissionen løb med rampelyset, men ugen bød også på historier om blandt andet nye advokatetiske regler, et tørlagt marked for børsnoteringer og en ny udbudslov.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier