AdvokatWatch

Konkurrencestyrelsen trodser med åbne øjne ministermelding om klientfiskeri

Forslag om at afskaffe forbuddet mod såkaldt klientfiskeri er en del af konkurrencemyndighedernes endelige anbefalinger til at ruske op i advokatbranchen. Justitsministeren har ellers tidligere afgjort, at forbuddet er beskyttet af loven.

"Vi skal ikke lade være med at foreslå, hvad, vi synes, er fornuftigt, fordi der er en minister, som ikke synes, at det er en god idé," siger Christian Schultz, formand for Konkurrencerådet. | Foto: PR

Selv om justitsminister Nick Hækkerup (S) har afgjort, at forbuddet mod klientfiskeri er en direkte og nødvendig følge af retsplejeloven, foreslår konkurrencemyndighederne at ophæve reglen.

"Det anbefales, at punkt 8.2 (første punktum) i de advokatetiske regler om, at "Advokaten må ikke fortrænge en advokat fra en sag", ophæves," skriver Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i sin længe ventede rapport om konkurrencen i advokatbranchen, som blev offentliggjort torsdag.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Der udspillede sig i denne uge et trekantsdrama med historier om, at Kammeradvokaten går efter vækst med ny partner fra Accura, der samtidig har kapret over 20 rådgivere fra Bech-Bruun, som nu går i krig med Kammeradvokaten i spektakulær udbyttesag.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier