AdvokatWatch

Advokater forventer at levere Støjberg-vurdering om få dage

Advokater bag Støjberg-vurdering forventer at præsentere deres konklusioner få dage efter nytår. Den endelige vurdering er ikke afgjort endnu, siger advokat.

"Jakob Ellemann har i dag bedt mig om at gå af som næstformand for Venstre. Jeg forstår, at det blandt andet skyldes hans manglende tillid til min linje i en række politiske sager," skrev Inger Støjberg tirsdag aften på Facebook. | Foto: Jens Dresling

De to advokater Jon Lauritzen og Anne Birgitte Gammeljord vil få dage efter nytår fremlægge deres vurdering af, om der er grundlag for at rejse og vinde en rigsretssag mod tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg – der tirsdag aften gik af som Venstres næstformand.

Det skriver Politiken.

Instrukskommissionen rettede tidligere på måneden skarp kritik af den tidligere integrationsminister og i en beretning lød det, at det var "klart ulovligt" at adskille flere asylpar efter instruks fra Støjberg. Derfor blev de to advokater sat på opgaven om at finde ud af, om der strafferetligt er noget at komme efter.

"Tiden må vise, om vi er enige. Så langt er vi ikke i processen endnu. Det er en vurdering fra hver af os, og jeg vil tro, at udvalget for forretningsorden vil blive glade, hvis vi er enige. Men det er vi kun, hvis juraen holder i begge vores hoveder. Jeg har ikke nogen grund til at tro, at vi skulle være uenige, men så langt er vi ikke i processen endnu," siger Jon Lauritzen, der til daglig er partner i advokatfirmaet DLA Piper, til mediet.

Tirsdag aften gik Inger Støjberg af som næstformand i Venstre. Formand Jakob Ellemann-Jensen fortalte i et interview med Jyllands-Posten, at Venstre vil støtte en rigsretssag mod Inger Støjberg, hvis der findes grundlag for det. Det var Støjberg imidlertid uenig i, og det førte tirsdag aften til et opgør i Venstre-toppen.

"Jakob Ellemann har i dag bedt mig om at gå af som næstformand for Venstre. Jeg forstår, at det blandt andet skyldes hans manglende tillid til min linje i en række politiske sager," skrev Inger Støjberg tirsdag aften på Facebook.

Læs mere om forløbet her:

Støjberg er helt uenig i Ellemann-udmelding om rigsret 

Ellemann er klar til at støtte rigsretssag mod sin næstformand 

To tunge advokatprofiler skal stå for Støjberg-vurdering 

Professor: Advokater bag Støjberg-vurdering oplagt valg til eventuel rigsretssag

Advokatvurdering af Støjberg skal ligge klar til januar

Venstre støtter advokatvurdering med Støjberg i hovedrolle

Støjberg: Fint at advokater kigger på instrukskonklusioner

Rød blok vil høre advokater til råds om Støjbergs skæbne 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Flere skattesager, en ny bølge af coronaudfordringer og et større fokus på greenwashing kaster mere arbejde af sig for advokater, kunne man læse i AdvokatWatchs spalter i denne uge, som også bød på flere partnerudnævnelser.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier