AdvokatWatch

Boligadvokater advarer mod salgsbonus til ejendomsmæglere: "Det er noget rod"

Kunderne risikerer at betale mere end salæret til ejendomsmæglerne, når de sælger deres bolig, fordi der ofte tilføjes en aftale om bonus til mæglerne i salgskontrakten. Det møder kritik fra flere sider.

"Bonusvederlag til ejendomsmægleren er efterhånden ret udbredt. Det er noget, som kunderne efterspørger i stor stil," siger Thomas Hovgaard, kommunikationschef i Nybolig. | Foto: Jens Dresling

Særlige bonusser til ejendomsmæglere oven i deres salærer bliver mere og mere udbredt, viser en rundringning til de største ejendomsmæglerkæder. Ordningen bliver kritiseret af Forbrugerrådet Tænk og Danske Boligadvokater.

Bonusserne bliver udbetalt, hvis det lykkes for ejendomsmæglerne at sælge kundens bolig over udbudsprisen – eksempelvis i forbindelse med en udbudsrunde. Så får mæglerne – ud over salæret – en andel af merprisen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Medstifter af nyt advokatkontor har flere jern i ilden

Stine Dahl har sat sig for at banke en advokatforretning op, som på sigt skal vokse sig større. Ved siden af er hun konsulent, direktør og medejer af et marketingbureau og podcaster. Men det kan sagtens lade sig gøre, siger advokaten, der har tre børn.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier