AdvokatWatch

Tidligere forsvarer dømt for at kalde sig advokat

Byret idømmer tidligere forsvarsadvokat en bøde på 10.000 kr. for at kalde sig advokat, selv om han ikke længere er det.

Mandagens retsmøde ved Retten i Sønderborg blev ifølge Jydskevestkysten gennemført uden bevisførelse og tiltaltes deltagelse. | Foto: Ernst van Norde

Den 73-årige tidligere forsvarsadvokat Hans Boserup er ved Retten i Sønderborg mandag blevet idømt en bøde på 10.000 kr. for at kalde sig advokat, selv om han ikke længere er det.

Det skriver Jydskevestkysten.

Hans Boserup, der ikke mødte op til retsmødet mandag, blev sidste år dømt i en lignende sag, fordi han havde markedsført sig som advokat, selv om han ved dom i 2016 var blevet frataget retten til at drive advokatvirksomhed i to år.

Nu er han ifølge lokalmediet ikke længere beskikket advokat, og hammeren falder blandt andet, fordi han i september 2019 kaldte sig for advokat over for en politibetjent og en journalist, ligesom han er dømt for i tiden op til 4. februar 2020 at have rejst to skilte ved sit hjem i Sønderborg, hvor der stod "Hans Boserup advokat (H)".

Hans Boserup har tidligere fået adskillige irettesættelser og bøder af Advokatnævnet. Han har også en betinget fængselsdom for blandt andet at videregive fortrolige oplysninger fra lukkede retsmøder på cv'et.

Tidligere forsvarer dømt for at bruge advokattitlen

Omstridt eks-advokat får frataget sin hjemmeside

Landsret dømmer advokat for læk af fortrolige oplysninger 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier