AdvokatWatch

Partnerlønninger i de største advokathuse er fordoblet

Den gennemsnitlige aflønning per partner er steget fra 2,6 mio. kr. i 2008 til 5,2 mio. kr. i 2017 hos de fem største firmaer, fremgår det ifølge Indblik.net af et rapportudkast fra Konkurrencestyrelsen.

Partnerlønningerne er højest i de fem største advokathuse, fremgår det af Konkurrencestyrelsens rapport. I 2014 tjente en af Kammeradvokatens partnere 12,9 mio. kr. | Foto: Nikolai Linares

Siden 2009 er den samlede aflønning til kapitalejere i advokatbranchen steget med mere end 1 mia. kr. til 2,3 mia. kr. i 2017 inklusiv negative afkast, mens antallet af kapitalejere har været stabilt i perioden.

Det skriver Indblik.net på baggrund af et udkast til en rapport om konkurrencen i advokatbranchen, som Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen er ved at færdiggøre.

Det er de fem største advokatfirmaer, der står for ca. 51 pct. af den samlede aflønning af ejerskab i advokatbranchen, og de har bidraget med to tredjedele af stigningen i den samlede aflønning af ejerskab siden 2009, fremgår det ifølge mediet af styrelsens rapport.

"Denne forøgelse dækker over en stigning i den gennemsnitlige aflønning per partner fra 2,6 mio. kr. i 2008 til 5,2 mio. kr. i 2017 hos de fem største firmaer, og at det samlede antal af partnere i de store advokatfirmaer i samme periode er steget med cirka 35 pct.," skriver Konkurrencestyrelsen i rapporten, som Indblik.net er kommet i besiddelse af.

Det er ikke oplyst, hvem de fem største advokatvirksomheder er, eller hvad det er baseret på.

For at følge med i toppen blandt de fem største advokatfirmaer skal man runde en omsætning på en halv milliard kroner, som det blandt andet ses i 2019-regnskaberne fra Plesner, Gorrissen Federspiel, DLA Piper og Bech-Bruun.

Dog offentliggør Kromann Reumert og Advokatfirmaet Poul Schmith/Kammeradvokaten ikke deres regnskaber.

Hvis de fem største advokatfirmaer er målt på antallet af jurister, viser den seneste opgørelse fra Økonomisk Ugebrev i september, at det er: Advokatfirmaet Poul Schmith/Kammeradvokaten, Gorrissen Federspiel, Bech-Bruun, Kromann Reumert og Plesner.

Flere medier har tidligere beskrevet, at en partner hos Kammeradvokaten i 2014 tjente 12,9 mio. kr. Advokater og partnere holder den type oplysninger for sig selv og lægger yderst sjældent tal på bordet, men tallet kom frem i forbindelse med, at advokaten skulle skilles og dermed skulle oplyse beløbet til retten.

Rapport: Statens brug af Kammeradvokaten svækker konkurrencen

Konkurrencerapport: For svært at gennemskue kuratorsalærer

Konkurrencerapport: Kammeradvokaten sidder tungt på konkurser

Gorrissen opruster med flest jurister – overhaler konkurrenter 

Mere fra AdvokatWatch

Medstifter af nyt advokatkontor har flere jern i ilden

Stine Dahl har sat sig for at banke en advokatforretning op, som på sigt skal vokse sig større. Ved siden af er hun konsulent, direktør og medejer af et marketingbureau og podcaster. Men det kan sagtens lade sig gøre, siger advokaten, der har tre børn.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier