Partnerlønninger i de største advokathuse er fordoblet

Den gennemsnitlige aflønning per partner er steget fra 2,6 mio. kr. i 2008 til 5,2 mio. kr. i 2017 hos de fem største firmaer, fremgår det ifølge Indblik.net af et rapportudkast fra Konkurrencestyrelsen.
Partnerlønningerne er højest i de fem største advokathuse, fremgår det af Konkurrencestyrelsens rapport. I 2014 tjente en af Kammeradvokatens partnere 12,9 mio. kr. | Foto: Nikolai Linares
Partnerlønningerne er højest i de fem største advokathuse, fremgår det af Konkurrencestyrelsens rapport. I 2014 tjente en af Kammeradvokatens partnere 12,9 mio. kr. | Foto: Nikolai Linares

Siden 2009 er den samlede aflønning til kapitalejere i advokatbranchen steget med mere end 1 mia. kr. til 2,3 mia. kr. i 2017 inklusiv negative afkast, mens antallet af kapitalejere har været stabilt i perioden.

Det skriver Indblik.net på baggrund af et udkast til en rapport om konkurrencen i advokatbranchen, som Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen er ved at færdiggøre.

Det er de fem største advokatfirmaer, der står for ca. 51 pct. af den samlede aflønning af ejerskab i advokatbranchen, og de har bidraget med to tredjedele af stigningen i den samlede aflønning af ejerskab siden 2009, fremgår det ifølge mediet af styrelsens rapport.

"Denne forøgelse dækker over en stigning i den gennemsnitlige aflønning per partner fra 2,6 mio. kr. i 2008 til 5,2 mio. kr. i 2017 hos de fem største firmaer, og at det samlede antal af partnere i de store advokatfirmaer i samme periode er steget med cirka 35 pct.," skriver Konkurrencestyrelsen i rapporten, som Indblik.net er kommet i besiddelse af.

Det er ikke oplyst, hvem de fem største advokatvirksomheder er, eller hvad det er baseret på.

For at følge med i toppen blandt de fem største advokatfirmaer skal man runde en omsætning på en halv milliard kroner, som det blandt andet ses i 2019-regnskaberne fra Plesner, Gorrissen Federspiel, DLA Piper og Bech-Bruun.

Dog offentliggør Kromann Reumert og Advokatfirmaet Poul Schmith/Kammeradvokaten ikke deres regnskaber.

Hvis de fem største advokatfirmaer er målt på antallet af jurister, viser den seneste opgørelse fra Økonomisk Ugebrev i september, at det er: Advokatfirmaet Poul Schmith/Kammeradvokaten, Gorrissen Federspiel, Bech-Bruun, Kromann Reumert og Plesner.

Flere medier har tidligere beskrevet, at en partner hos Kammeradvokaten i 2014 tjente 12,9 mio. kr. Advokater og partnere holder den type oplysninger for sig selv og lægger yderst sjældent tal på bordet, men tallet kom frem i forbindelse med, at advokaten skulle skilles og dermed skulle oplyse beløbet til retten.

Rapport: Statens brug af Kammeradvokaten svækker konkurrencen

Konkurrencerapport: For svært at gennemskue kuratorsalærer

Konkurrencerapport: Kammeradvokaten sidder tungt på konkurser

Gorrissen opruster med flest jurister – overhaler konkurrenter 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også