AdvokatWatch

Advokat straffet for brud på navneforbud på direkte tv

Forsvarsadvokat får bøde, efter han brød navneforbud mod sin daværende klient, Britta Nielsens søn, i et opsigtsvækkende tv-interview.

Forsvarsadvokat Henrik Dupont Jørgensen foran Retten i Lyngby i 2009. | Foto: Tobias Selnæs Markussen

To år efter en opsigtsvækkende brøler på direkte tv falder hammeren nu for forsvarsadvokat Henrik Dupont Jørgensen, der har fået en bøde på 5000 kr., skriver Ekstra Bladet.

Det var under et interview på TV 2 News i efteråret 2018, at den erfarne advokat ved et uheld brød navneforbuddet mod sin daværende klient, Britta Nielsens søn Jimmy Jamil Hayat.

Henrik Dupont Jørgensen har nu valgt at acceptere den bøde, som anklagemyndigheden har krævet ham idømt, efter en borger meldte sagen til politiet.

"Jeg er så træt af den sag, at jeg ikke har nogen yderligere kommentar. Jeg har modtaget bødeforlægget, og så betragter jeg sagen som lukket," siger han til Ekstra Bladet.

Henrik Dupont Jørgensen er en rutineret forsvarsadvokat med 25 år på bagen. Han tørner ud for Stage Advokatfirma, som er Danmarks største forsvarskontor.

Østre Landsret barberer 434.000 kroner af honorar til Britta Nielsen-advokat

Britta Nielsen idømmes seks et halvt års fængsel for svindel 

Mere fra AdvokatWatch

Firmaer tørner sammen i strid om ordet "legaltech"

”Jeg troede lidt, det var en joke,” siger medstifter af firma, der er sagsøgt for at bruge ordet ”legaltech”. Sagen, der i øjeblikket kører ved Sø- og Handelsretten, kan få betydning for resten af branchen, vurderer advokat med speciale i immaterialret.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier