Søgsmål mod stort advokatfirma sat i bero

Det er op til kurator, hvorvidt det konkursramte byggefirma V2C's søgsmål mod advokatfirmaet DLA Piper skal fortsætte. Byggefirmaet har krævet 43 mio. kr. i erstatning i bestikkelsessag.
DLA Pipers kontor på Rådhuspladsen i København. | Foto: Google Maps
DLA Pipers kontor på Rådhuspladsen i København. | Foto: Google Maps

Der er blevet trykket pause på det søgsmål, som byggefirmaet V2C har anlagt mod advokatfirmaet DLA Piper, og det er nu op til kurator, hvad der skal ske, efter byggefirmaet har erklæret sig konkurs, oplyser V2C's advokat Bjarke Vejby.

DR kunne i marts berette, at DLA Piper er involveret i en opsigtsvækkende sag, hvor pensionsselskabet PFA har politianmeldt byggefirmaerne V2C og WR Entreprise, fordi V2C angiveligt har forsøgt at lave hemmelige bestikkelsesaftaler med entreprenører på et byggeprojekt i milliardklassen i Københavns Nordhavn.

Det er en partner – der nu er fratrådt – hos DLA Piper, der ifølge mediet har lavet en ulovlig samarbejdsaftale om returkommission mellem V2C og WR Entreprise. Og advokatkontoret er af den grund blevet sagsøgt af V2C for omkring 43,5 mio. kr.

"Konkursen ændrer ikke på sagen, men det er kurator, der skal træffe beslutning om, hvorvidt sagen mod DLA Piper skal fortsætte. I øjeblikket er sagen mod DLA Piper sat i bero på udfaldet af politiets undersøgelser, herunder om der rejses tiltale, og i bekræftende fald mod hvem. Jeg ser personligt ikke noget til hinder for, at boet forholder sig afventende, men som sagt er det kurator, der bestemmer," lyder det i et skriftligt svar fra Bjarke Vejby til AdvokatWatch.

Det er advokat og partner Michael Serring fra Bech-Bruun, der er udpeget som kurator, efter V2C har erklæret sig konkurs. Serring oplyser dog, at der endnu ikke er truffet nogen beslutning om, hvorvidt sagen mod DLA Piper kommer til at fortsætte.

"Jeg skal vide noget mere om sagen, før jeg kan træffe en beslutning," siger Michael Serring til AdvokatWatch.

Kuratoren oplyser, at der heller ikke er fastsat nogen deadline for, hvornår beslutningen skal være truffet.

Byggefirma anklaget for bestikkelse går konkurs

Advokat sigtet i bestikkelsesskandale: "Vi ser det som en alvorlig sag"

DLA Piper-chef: Erstatningskrav på 43 millioner vil ikke påvirke forretningen

Advokat: Fyret rådgiver forfalskede underskrift i bestikkelsessag i PFA-byggeri

Branchefolk kalder sag om bestikkelse i PFA-byggeri helt usædvanlig

DLA Piper involveret i bestikkelsessag 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også